Er det så galt at osteforbruket øker?

Opplysningskontoret for Meieriprodukter inviterer til seminar om ost, mettet fett og helseeffekter.

Ost er unektelig veldig godt, og vi nordmenn spiser stadig mer. Ettersom ost er en kilde til mettet fett, anbefales det imidlertid å begrense inntaket av fete oster. Men selv om ost inneholder mettet fett, peker flere studier i retning av at ostespising ikke nødvendigvis øker risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdom. En mulig teori kalles dairy matrix-effekten.

Vi har fått med oss flere eksperter til å snakke mer om temaet og diskutere hvor langt forskningen er er kommet. Vil man kunne se endrede kostråd for ost i fremtiden?

Dato: 28.mars
Sted: Digitalt seminar, Teams-lenke blir oversendt ved påmelding
Klokkeslett: 11.00 – 13.15

Program

11.00 – 11.10
Spiser vi mer ost enn før?
Ellen Ulleberg, fagsjef, Melk.no

11.10 – 11.40
The Dairy Matrix: Health impacts beyond individual nutrients
Aileen O’Connor, forsker, University College Dublin

11.40 – 12.10
Mettet fett og helse, hva vet vi og hvor trenger vi mer forskning?
Erik Arnesen, stipendiat, Universitetet i Oslo

12.10 – 12.25
Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold videreføres – slik samarbeider industri og myndigheter for å redusere mettet fett
Ole Berg, seniorrådgiver, Helsedirektoratet

12.25 – 12.40
Ost med mindre fett – krysningspunktet mellom helse, smak og salg
TINE

12.40 – 13.15
Paneldiskusjon og spørsmål fra publikum:
Vil vi kunne se endrede råd på ost i fremtiden? – Og hvor langt unna er vi?

Del dette innlegget