Innføringskurs i ysting og foredling av rå melk
Les mer her: Innføringskurs i ysting og foredling av rå melk – Nofima
Innføringskurset gir deltakerne grunnleggende kunnskap om foredling av rå (upasteurisert) melk. Kurset er for de som har interesse for videreforedling av melk og som tenker å etablere egen virksomhet. Dette kurset gir grunnlag for å gå videre på modulkurs i ysting, som er rettet mot de som skal etablere ysteri/melkeforedling.
Kurset kjøres etter samme opplegg og i tett samarbeid med Norsk Gardsost og SJH/Kompetansenettverket VEST.
Kompetansenettverkene for lokalmat ble opprettet i 2002 og er finansiert med årlige midler fra Jordbruksavtalen. Kurset er et samarbeid mellom kompetansenettverkene i region ØST og SØR.
NB! Svært begrenset antall plasser
Påmeldingsfrist: 19. september. Det tas forbehold om endringer i programmet.
Målgruppe: Melkeprodusenter og andre som ønsker å starte kommersiell foredling av melk