Mat på Mære: Praktisk ystekurs med Kerstin Jürss

Praktisk digitalt ystekurs i myk hvit muggost og myk blåmuggost med Kerstin Jürss, Jürss Mejeri Stockholm

Kerstin Jürss kommer til fagdagene! Velkommen til et praktisk digitalt ystekurs med Jürss Mejeri, som vil gi deg  økt forståelse for hvordan du kan optimalisere smak og kvalitet i osteproduksjonen.

Filmen er tatt opp i ysteriet og viser:
* produksjon av myk hvit muggost
* produksjon av myk blåmuggost
* hvordan vi lager syrekultur
* hvordan lage en saltlake og hvordan bør den stelles?
* hvorfor er det viktig å følge med lakekvaliteten?
* hvordan beregne tid for ulike oster i laken?
* tørrsalting og hvordan kan jeg tørke saltet?

Undervisningsfilmen er gjort i ysteriet til Jurss Mejeri. Kerstin vil være fysisk tilstede under fagdagene og kommenterer filmen. Vi tar oss tid til spørsmål og diskusjoner underveis.

Ta med ostebiter som vi kan smake og vurdere – aller helst oster dere er misfornøyd med, slik at vi kan diskutere de mest vanlige ostefeil som kan oppstå og hva vi kan gjøre for å motvirke det. Støttelitteratur ettersendes.

Kursholder: Kerstin Jürss har lang erfaring i ystefaget og er en viktig fagressurs som Kompetansenettverk lokalmat har samarbeidet med i mange år.  Kerstin og Claes Jurss etablerte mejeriet i 2004 og har vunnet flere priser i World Cheese Awards. Ysteriet kjøper økologisk melk fra utvalgte gårder i nærområdet, og produserer kun oster de liker selv! Produksjonen i ysteriet er 20 tonn ost i året.

Målgruppe: Ysteriansatte eller du driver for deg selv

For mer info, se https://matnavet.no/tjenester/matpamaere24/

  • 00

    dager

  • 00

    timer

  • 00

    minutter

  • 00

    sekunder

Dato

feb 27 - 28 2024

Tid

09:30 - 16:00
QR-kode