Europeiske ystere kommer til Norge oktober 2024.

Hvert år arrangeres European Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Meeting i et av medlemslandene. 28.-30.oktober 2024 kommer nettverket til Norge. 100 ystere fra ulike organisasjoner fra hele Europa samles i Norge. Da inviterer Norsk Gardsost og FACE network til FACE Congress med tema #TasteTheCheese!

  • Hva er smak? 
  • Hvordan smaker vi på ost?
  • Hvordan bedømmer vi ost? 
  • Hvilke ord bruker vi for å beskrive ost?
  • Hva er forskjellen mellom de ulike landene?

Dette og mye mer kan du oppleve på FACE Congress 2024. Det blir samtaler på tvers av land, kunnskapsdeling og kompetanseheving.

Følg med for mer informasjon!

Om FACE nettverket
Det som begynte i 2006 som en utveksling av praktisk informasjon blant tyske og franske ostemakere på gårdsbruk, fortsatte å utvikle seg videre til et europeisk nettverk for gårdsost. Under den internasjonale geitekonvensjonen i Frankrike i september 2009 ble alle representantene fra Frankrike, Italia, Tyskland og Canada enige om at samarbeidet skulle utvides ytterligere.

Siden den gang har osteprodusenter og osteprodusenter fra flere europeiske land jobbet sammen om områder av felles bekymring som sanitærregulering, bevaring av tradisjonell kunnskap, utveksling av erfaringer, vanskeligheter for småskala meierier og behovet for fleksibilitet i bruken av regulering. FACE network ble opprettet i 2013 med mål om å representere og forsvare interessene til gårds- og håndverksost- og meieriprodusenter på nasjonalt og europeisk nivå. Organisasjonen får støtte fra gårds- og håndverksostprodusenter, forskningssentre, bondeforeninger, laboratorier, veterinærer myndigheter fra 19 land i Europa. 

Bildene er fra årets FACE møte i Sveits!

Post expires at 14:06 on 11. desember 2025

Del dette innlegget