FACEnetwork Congress

Siden 2009 har FACEnetwork invitert til et årlig «European Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Meeting» i forbindelse med sitt årsmøte. Dette er en arena hvor håndverksystere og deres fagfeller får muligheten til å samles og utveksle idéer og erfaringer, samt diskutere viktige tema for næringen.

European Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Meeting 2025
Kroatia er vertskapsland i 2025. Mer informasjon kommer. 

FACEnetwork i Norge
I 2024 var Norge og Norsk Gardsost vertskap for denne fantastiske møteplassen. Tema for kongressen var smak, under fanen #TasteTheCheese. Om lag 200 ystere, forskere, fagfolk og entusiaster fra hele Europa møttes i Oslo den 27.-30. oktober. Der hadde vi noen fantastiske dager med ysteribesøk, varierte og lærerike foredrag, en storslått ostebuffet, årsmøte med FACEnetwork og besøk hos noen av de aller beste ostebutikkene i Oslo. Les mer her

Ressurser:
– Nettside
– Presentasjoner fra foredragsholderne
Bilder i drive (se også galleri lenger ned på denne siden)

Om FACE nettverket
Det som begynte i 2006 som en utveksling av praktisk informasjon blant tyske og franske ostemakere på gårdsbruk, fortsatte å utvikle seg videre til et europeisk nettverk for gårdsost. Under den internasjonale geitekonvensjonen i Frankrike i september 2009 ble alle representantene fra Frankrike, Italia, Tyskland og Canada enige om at samarbeidet skulle utvides ytterligere.

Siden den gang har osteprodusenter og osteprodusenter fra flere europeiske land jobbet sammen om områder av felles bekymring som sanitærregulering, bevaring av tradisjonell kunnskap, utveksling av erfaringer, vanskeligheter for småskala meierier og behovet for fleksibilitet i bruken av regulering. FACE network ble opprettet i 2013 med mål om å representere og forsvare interessene til gårds- og håndverksost- og meieriprodusenter på nasjonalt og europeisk nivå. Organisasjonen får støtte fra gårds- og håndverksostprodusenter, forskningssentre, bondeforeninger, laboratorier, veterinærer og myndigheter fra 19 land i Europa.