IDF - dagen (International Dairy Federation) 2022 arrangeres på NMBU
Årets IDF-dag vil ta for seg et bredt spekter av tema fra norsk matsikkerhet, meieriprodukters rolle i et bærekraftig matsystem, merkeordninger for å fremme et bærekraftig kosthold i EU så vel som i Norge, tiltak for å bedre kalvehelse- og trivsel til hvordan meieribransjen jobber for å redusere metanutslipp. Meld deg på for faglig påfyll!
Dato: 26. april
Tid: 08:30 -16:00
Sted: Auditorium Gullvepsen (Bikuben), Veterinærhøgskolen,
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Ås
Program
08:30 Omvisning Veterinærinstituttet
Påmelding gjøres direkte til kari.h.langfoss@ntnu.no. Begrenset antall plasser.
Merk at det også er en omvisning klokken 15:15.
09:30 Velkommen
Ida Berg Hauge, direktør, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)
09:40 Norsk matsikkerhet i et usikkert verdensbilde
Christian Anton Smedshaug, daglig leder, AgriAnalyse
10:10 The role of dairy in a sustainable food system
Jeremy Hill, professor, Riddet Institute, Massey University
10:40 Bærekraftig matproduksjon i EU – hvor står vi, hvor går vi?
Stein Ivar Ormsettrø, matråd ved den norsk EU-delegasjonen i Brussel
11:00 NewTools: Utvikling av skåringssystemer for mer bærekraftig kosthold
Helle Margrete Meltzer, forskningssjef, FHI
11:30 Lunsj
12:30 Innledning
Ida Berg Hauge, direktør, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)
12:35 Main focus of IDF world wide 2022
Jamie Jonker, Chair of The Science and Programme Coordination Committee, IDF (SPCC) og Chief Science Officer, National Milk Producers Federation, USA
12:55 Kalvens helse og velferd: foredragsrekke 5 x 5 minutter
Resultater fra dyrevelferdsindikatoren | Randi Garmo, TINE
The all natural calf | Laura Whalin, VI
SUCCEED: Forskning på ku og kalv | Johanne Sørby, NMBU
Norwegian Airways- forskning på kalvehelse | Lise Ånestad, stipendiat, VI
Nye retningslinjer for bedre kalvevelferd | Stine Grønmo Kischel
13:25 Dyrevelferdsmerking av mat. Samtale mellom Dyrevernalliansen og TINE
Helle Haukvik i Dyrevernalliansen vs. Randi Therese Garmo i TINE
13:50 Will failure to address animal welfare threaten the relationship between the consumers and the dairy farmers?
Nina von Keyserlingk, professor, University of British Columbia
14:20 Reducing methane emissions from dairy production – opportunities and challenges
Karen Beauchemin, research scientist, Agriculture and Agri-Food Canada’s Lethbridge Research and Development Centre
14:50 Oppsummering av dagen
Ida Berg Hauge, direktør, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)
15:15 Omvisning NMBU Veterinærhøgskolen
Påmelding gjøres direkte til kari.h.langfoss@ntnu.no. Begrenset antall plasser.
Spørsmål sendes til seminar@melk.no
Påmelding gjøres direkte til kari.h.langfoss@ntnu.no. Begrenset antall plasser.
Merk at det også er en omvisning klokken 15:15.
09:30 Velkommen
Ida Berg Hauge, direktør, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)
09:40 Norsk matsikkerhet i et usikkert verdensbilde
Christian Anton Smedshaug, daglig leder, AgriAnalyse
10:10 The role of dairy in a sustainable food system
Jeremy Hill, professor, Riddet Institute, Massey University
10:40 Bærekraftig matproduksjon i EU – hvor står vi, hvor går vi?
Stein Ivar Ormsettrø, matråd ved den norsk EU-delegasjonen i Brussel
11:00 NewTools: Utvikling av skåringssystemer for mer bærekraftig kosthold
Helle Margrete Meltzer, forskningssjef, FHI
11:30 Lunsj
12:30 Innledning
Ida Berg Hauge, direktør, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)
12:35 Main focus of IDF world wide 2022
Jamie Jonker, Chair of The Science and Programme Coordination Committee, IDF (SPCC) og Chief Science Officer, National Milk Producers Federation, USA
12:55 Kalvens helse og velferd: foredragsrekke 5 x 5 minutter
Resultater fra dyrevelferdsindikatoren | Randi Garmo, TINE
The all natural calf | Laura Whalin, VI
SUCCEED: Forskning på ku og kalv | Johanne Sørby, NMBU
Norwegian Airways- forskning på kalvehelse | Lise Ånestad, stipendiat, VI
Nye retningslinjer for bedre kalvevelferd | Stine Grønmo Kischel
13:25 Dyrevelferdsmerking av mat. Samtale mellom Dyrevernalliansen og TINE
Helle Haukvik i Dyrevernalliansen vs. Randi Therese Garmo i TINE
13:50 Will failure to address animal welfare threaten the relationship between the consumers and the dairy farmers?
Nina von Keyserlingk, professor, University of British Columbia
14:20 Reducing methane emissions from dairy production – opportunities and challenges
Karen Beauchemin, research scientist, Agriculture and Agri-Food Canada’s Lethbridge Research and Development Centre
14:50 Oppsummering av dagen
Ida Berg Hauge, direktør, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)
15:15 Omvisning NMBU Veterinærhøgskolen
Påmelding gjøres direkte til kari.h.langfoss@ntnu.no. Begrenset antall plasser.
Spørsmål sendes til seminar@melk.no