Kalender / kurs

I denne kalenderen finner du aktiviteter, møter og kurs som arrangeres av Norsk Gardsost og våre samarbeidspartnere.

2021

Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel
25. januar kl.17:30 – 29. januar kl.17:00 på Sogn Jord og Hagebruksskole Mer info:

https://sjh.no/aktivitetar/  

Frist for påmelding: 8. januar 2021

  1. Kurs i lokal foredling av mjølk, del 2

    1. februar kl.17:00 – 6. februar kl.19:00
  2. Kurs i lokal foredling av mjølk, del 1

    8. februar kl.09:00 – 15. februar kl.17:00

Påmelding til kurset gjer du her; https://sjh.no/kurs-og-oppdrag/ressurssenter/pamelding-kurs-og-aktivitetar/. 

2020

  1. – 9. januar 2020 Innføringskurs i foredling av rå melk på Stavanger Ysteri ved Lise Brunborg.Mer info og påmelding finner du på denne blå linken her

    27.–31. januar 2020 Innføring i ysting av rå melk på Sogn Jord- og Hagebruksskule (SJH) i Aurland med Pascale Baudonnel Mer info finn du her.  

Frist for påmelding: 2. januar 2020

02.-09.02 2020Kurs i lokal foredling av mjølk, del 1 mer info finn du her

11. – 12.februar 2020 Kurs i gamalost og smør med Bitten Brennhovd

MAT PÅ MÆRE – Fagdager for lokal mat og drikke.  

– og se link her https://trondelag.pameldingssystem.no/mat-pa-maere-fagdager-for-lokal-mat-og-drikke#/program


09.03 – 11.03.2020 OsteSymposium og Årsmøte i Norsk Gardsost på Thorbjørnrud hotell, Jevnaker, Hadeland – mer info kommer!!!

Innføringskurs i ysting 02.11.2020 – 6.11.2020 

med Pascale Baudonnel. Meir info finner du på https://sjh.no/aktivitet/innforingskurs-i-ysting-02-11-2020-6-11-2020/

9. november kl.08:00 – 16. november kl.17:00. Meir info finner du på https://sjh.no/aktivitet/kurs-i-lokal-foredling-av-mjolk-del-1-2/
 
2019

28. jan- 1. feb Innføring i ysting av rå mjølk, Aurland
Med Pascale Baudonnel. Meir info

4.-8. februar Innføring i ysting av rå mjølk, Aurland
Med Pascale Baudonnel. 

11.-14. februar Mat på Mære Hald av datoane, program kjem seinare

26. feb-5. mars Lokal foredling og omsetning av mjølk del 1, Aurland
Meir info

24. – 25. mars Årsmøte Norsk Gardsost, Gomobu Valdres, felles fagsamling med HANEN

23. – 25.august  Stølskurs på Olestølen i Valdres med ysting av kvit og brun geitost, melking av geiter og stell av dyra på stølen med Kathrin H. Aslaksby. Mer info herTa kontakt på epost kathrin.h.aslaksby@gmail.com


30. – 31. august Kurs i ysting av SØT KVITOST og søt BRUNOST og kinning av SMØR med Helge Gudheim i Valdres  http://www.matogkultur.no/styled-4/

30. august – 1. september OSTEFESTIVAL på Beitostølen. Salgsboder med jazzmusikk og foredrag lørdag og  stølskonsert på Olestølen søndag.


5. – 7. september  NM i OST, arrangeres i forbindelse med Matstreif i Oslo.

26. oktober arrangerer Slow food Hardanger ystekurs med Lise Brunborg i Ulvik, info finner du her

28.10-01.11 Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel , mer info finner du her

04.-09.11  Lokal foredling og omsetning av mjølk del 2, Aurland
med Ragnhild Nordbø, Maria Ballhaus og Pascale Baudonnel. Les meir her