Kurs i regi av Kompetansenettverket på Mære
Som matprodusent er det viktig med praktiske øvelser for å få trygghet i produksjonen og for å perfeksjonere seg. Praktisk læring setter teori ut i praksis og retter søkelyset på «hvordan» og «hvorfor».
Nå kan vi heldigvis samles igjen og tilbyr kurs/samlinger før sommeren.
Les mer på linkene:
1. Grunnmodul salg og marked, tre samlinger
8/6 2022 Mære. Skiftende lønnsomhet gjør at flere bønder ønsker å selge egenproduserte landbruksvarer. Samtidig øker kompleksiteten i de tradisjonelle markedskanalene:
- Terskelen for å selge i dagligvare har aldri vært høyere
- Produsentene tvinges inn i grossistledd, noe som gjør at marginene reduseres
- Kjedene begrenser salgsområdet for lokalmatprodusentene
- Hotell/restaurant struktureres også med tanke på innkjøpsavtaler, og det er flere som endrer adferd i kjølvannet av korona
- Tradisjonelle direktesalgskanaler (Bondens Marked og REKO) stagnerer og er lite skalerbare
Som en konsekvens av dette vokser nye digitale salgs- og markedskanaler fram. For å håndtere disse kreves økt kompetanse på merkevarebygging, prissetting, markedsføring og kommunikasjon.
2. Ystekurs i mykostene Mozzarella, Steikeost og Ricotta
11/6 2022 Treningsmeieriet på Byåsen. I dag spiser stadig flere lokalprodusert ost og mangfoldet har økt betraktelig. Rundt 163 ysterier i hele landet er organisert i medlemsorganisasjonen Norsk Gardsost som har helt fra starten i 1997 stått i bresjen for norsk matkultur og ostemangfold. Denne trenden støttes av mange og arbeidet bidrar til produktutvikling og nye smaker. Vi tror at praktiske øvelser, i sær i animalske produksjoner, er viktig og fremmer mer kunnskap om ingredienser, utstyr og fremgangsmåter.
Målet er at lokale produsenter/serveringssteder og foredlingsbedrifter, får økt kunnskap og ferdigheter innen de ulike temaene ved å praktiske teorien! Dette bidrar til mat med kvalitet, økt mangfold og mat som er trygg.
Har du spørsmål, ta kontakt!
Tlf. 97594332 – bjotro@trondelagfylke.no