Årsmøtet for Norsk Gardost vert avvikla i samarbeid med Mat på Skjetlein. Sjølve årsmøtet vil vere tysdag 11. mars frå klokka 11.

Skjetlein videregående skole blir i 2014 arena for Matnavets årlige kompetansearrangement i Trøndelag. Tradisjonen tro blir det gode og inspirerende foredrag med dagsaktuelle tema samt mange ulike fagkurs.

Viktige fokusområder blir matkultur, produktkvalitet, merkevarebygging og markedstenkning, samt økologisering. Detaljert program sendes ut i januar.

Flere dyktige foredragsholdere er på blokka allerede! Vi får blant annet besøk av forfatter og kåsør, Espen Smith. Med en genuin interesse for øl og akevitt, mat og drikke, servicefaget og reiselivet, gir han en troverdig og underholdende innføring i denne vidunderlige kulinariske verden.

Kjøttbedriftene kan se frem til at vi igjen får besøk av Jürgen Körber fra Herrmannsdorfer i Tyskland.

Kari Helgetun fra Trondheim fagskole holder kurs i enkel melkeforedling, og det blir både bakekurs og kurs i produksjon av bær- og fruktdrikker.

Vi har også gleden av å ta i mot en av Frankrikes mest kunnskapsrike ystere, Yves Gauzere. Han innehar i dag stillingen som mentor for alle rådgiverne på ysting i Frankrike, og er ansatt ved skolen Enilbio i Poligny. Dette blir et rent teorikurs med tema hvitmugg. Vi legger også opp til en bolk med smakstesting av deltakernes egne oster, der man kan få tilbakemeldinger fra kursholder. I etterkant av kurset vil det bli satt av tid til nettverksmøte for ysteriene, tema bl.a. emballasje. Ystekurset (inkl smaking og nettverkssamling) vil gå tirsdag 11.mars kl 14-18, samt onsdag 12. og torsdag 13.mars kl 8-16.

Fullstendig program og påmelding blir lagt ut på www.maere.no , under «Kurs»  i begynnelsen av januar. Her kan du også melde deg på årsmøtet for Norsk Gardsost.
Anbefalt overnatting i nærheten av Skjetlein vgs: Sandmoen Bed & Breakfast, www.sandmoen.no ellers er det en mengde hoteller i ulike prisklasser i og rundt Trondheim.

For mer informasjon: Gunn Bratberg, Matnavet i Midt-Norge, gunn.bratberg@ntfk.no, tlf 74 17 04 33

Del dette innlegget