Norsk Gardsost nominert til Matprisen 2022.

Norsk Gardsost er utrolig stolt over og glad for å bli nominert til Matprisen 2022. Vi jobber målbevisst med kompetanseheving og kunnskapsdeling da vi mener at det vil utvikle bærekraftige håndverksysterier. En håndverksostost er ikke bare en ost! Den kan formidle en historie om kulturlandskapet, jordsmonnet og vår norske kulturarv. Vi er veldig glad for tilliten Matprisen har gitt oss ved å nominere oss til denne prisen.

Vi er takknemlig for å kunne dele denne nominasjonen med to andre bedrifter som gjør en knallsterk jobb for å fremme bærekraftig mat på norske ressurser. Hovelsrud Gård og Trøndelag Sankeri. Gratulerer masse til dere!

Nominasjonskomiteen sin kommentar om Norsk Gardsost: "Lenge gikk tradisjonell ysting for lut og kald myse her i landet, men takket være en standhaftig fransk kvinne og medlemmene i det som skulle bli Norsk Gardsost, kan vi i dag nyte førsteklasses oster produsert rundt om i landet. 25 år er det siden Norsk Gardsost ble stiftet. Med sine 173 produsentmedlemmer har organisasjonen vært sentral i den kompetansebaserte eksplosjonen av norske ysterier, som produserer oster på et svært høyt internasjonalt nivå. Med bunnsolid kunnskap og formidling om melkekjemi og ysteteknologi, har skepsis blitt snudd til tonnevis med upasteurisert og velsmakende ost fra hele landet."

Vi venter spent til prisutdelingen 14.november! Les mer om utdelingen her: https://matprisen.no/priskategorier-og-kriterier/

Post expires at 13:21 on 29. september 2024

Del dette innlegget