Hvorfor har du meldt deg på FACE congress i Oslo 28.-30.oktober?
"Vi gleder oss veldig til konferanse med et bra sammensatt program med bredt faglig innhold. Spennende foredragsholdere, besøk til andre ysteri. nettverksbygging er erfaringsutveksling med andre i bransjen gjorde at vi valgte å melde oss på. Det foredraget vi er mest spent på er Siv Skeie sitt foredrag om hvordan melkekvalitet påvirker ysting og modning. Det tror vi kan være nyttig og inspirerende å ta med seg både i avlsarbeid, fjøs inn til ysteriet."
Ystepikene
"Eg tenkjer FACEnetwork-kongressen i Oslo er ein unik sjanse for meg som ung ystar til å lære frå ekspertar innan ystefaget, knyte kontaktar med andre handverkarar, og få innsikt som vil direkte påverke handverket mitt. Fokus på smak, kombinert med moglegheita til å besøke lokale ysteri og utforske ulike ystetradisjonar, blir spennande! Vinterhalvåret er høgsesong for ystinga på garden, så det er perfekt å få ei lita vitamininnsprøying – fagleg og sosial - nå i oktober! "
Hans Avdem - Avdem Gardsysteri
Praktisk informasjon om kongressen
28.-30.oktober kommer osteentusiaster fra hele Europa til Oslo for å delta på FACEnetwork Congress. FACEnetwork er det europeiske ostenettverket for gårds- og håndverksoster.
Årets tema for kongressen er smak, under fanen #TasteTheCheese. Vi gleder oss til å ønske velkommen til ystere, rådgivere, osteselgere, forskere og fagfolk fra hele Europa – i tillegg til andre som jobber med ost og har interesse for smak!
Arrangementet går over flere dager og inkluderer ysteribesøk, middag, konferanse og en europeisk ostebuffet. Konferansen holdes i Samfunnssalen tirsdag 29.oktober.
Du får høre Andreas Viestad snakke om matglede, Merete Bø forteller om ostespråket, Christer Rødseth inspirerer om hvordan ost kan brukes i kokkefaget, samt mye annet interessant!
Se vedlagte invitasjon, eller trykk her for program og påmelding: www.facecongress2024.no
Facebook event: FACEnetwork Congress #TasteTheCheese 2024
Følg Norsk Gardsost for oppdateringer om kongressen på Instagram og Facebook.
Early bird pris gjelder frem til 26.juli.
Om FACEnetwork Congress 2024
Siden 2009 har FACEnetwork invitert til et årlig «European Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Meeting», hvor håndverksystere og deres fagfeller kan utveksle idéer og erfaringer, og diskutere viktige tema for næringen. I 2024 er Norge vertskapsland for denne fantastiske møteplassen, som vil finne sted mellom 28. og 30. oktober i Oslo.
Årets tema for kongressen er smak, under fanen #TasteTheCheese. Vi gleder oss til å ønske velkommen til ystere, rådgivere, forskere og fagfolk fra hele Europa – i tillegg til andre som jobber med ost og har interesse for smak! Arrangementet går over flere dager og inkluderer ysteribesøk, middag, konferanser og en europeisk ostebuffet.
Her kan du se bilder fra fjorårets arrangement i Sveits.
Om FACEnetwork
Det som begynte i 2006 som en utveksling av praktisk informasjon blant tyske og franske ostemakere på gårdsbruk, fortsatte å utvikle seg videre til et europeisk nettverk for gårdsost. Under den internasjonale geitekonvensjonen i Frankrike i september 2009 ble alle representantene fra Frankrike, Italia, Tyskland og Canada enige om at samarbeidet skulle utvides ytterligere.
Siden den gang har osteprodusenter, -rådgivere og -organisasjoner fra flere europeiske land jobbet sammen om områder av felles bekymring som sanitærregulering, bevaring av tradisjonell kunnskap, utveksling av erfaringer, vanskeligheter for småskala meierier og behovet for fleksibilitet i bruken av regulering.
FACEnetwork ble opprettet i 2013 med mål om å representere og forsvare interessene til gårds- og håndverksost, samt meieriprodusenter på nasjonalt og europeisk nivå. Organisasjonen får støtte fra gårds- og håndverksostprodusenter, forskningssentre, bondeforeninger, laboratorier, veterinærer og myndigheter fra 19 land i Europa.
Norsk Gardsost er medlem av dette internasjonale nettverket.
Les mer her: FACE Network – Farmhouse and Artisan Cheese and Dairy Producers European Network
Post expires at 09:23 on 29. april 2026