Lansering av hjemmesiden til FACEnetwork Congress 2024

I dag lanserer vi hjemmesiden til FACEnetwork Congress 2024! Der finner dere informasjon om programmet, foredragsholdere og annen praktisk informasjon – samt påmelding. Fristen for Early Bird-billetter er 26. juli, og fristen for registrering er 11. september. 

Se mer her: www.FACECongress2024.no

Foto fra fjorårets European Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Meeting i Sveits.


Om FACEnetwork Congress 2024

Siden 2009 har FACEnetwork invitert til et årlig «European Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Meeting», hvor håndverksystere og deres fagfeller kan utveksle idéer og erfaringer, og diskutere viktige tema for næringen. I 2024 er Norge vertskapsland for denne fantastiske møteplassen, som vil finne sted mellom 28. og 30. oktober i Oslo. 

Årets tema for kongressen er smak, under fanen #TasteTheCheese. Vi gleder oss til å ønske velkommen til ystere, rådgivere, forskere og fagfolk fra hele Europa – i tillegg til andre som jobber med ost og har interesse for smak! Arrangementet går over flere dager og inkluderer ysteribesøk, middag, konferanser og en europeisk ostebuffet. 

Her kan du se bilder fra fjorårets arrangement i Sveits.

Om FACEnetwork
Det som begynte i 2006 som en utveksling av praktisk informasjon blant tyske og franske ostemakere på gårdsbruk, fortsatte å utvikle seg videre til et europeisk nettverk for gårdsost. Under den internasjonale geitekonvensjonen i Frankrike i september 2009 ble alle representantene fra Frankrike, Italia, Tyskland og Canada enige om at samarbeidet skulle utvides ytterligere.

Siden den gang har osteprodusenter, -rådgivere og -organisasjoner fra flere europeiske land jobbet sammen om områder av felles bekymring som sanitærregulering, bevaring av tradisjonell kunnskap, utveksling av erfaringer, vanskeligheter for småskala meierier og behovet for fleksibilitet i bruken av regulering.

FACEnetwork ble opprettet i 2013 med mål om å representere og forsvare interessene til gårds- og håndverksost, samt meieriprodusenter på nasjonalt og europeisk nivå. Organisasjonen får støtte fra gårds- og håndverksostprodusenter, forskningssentre, bondeforeninger, laboratorier, veterinærer og myndigheter fra 19 land i Europa. 

Norsk Gardsost er medlem av dette internasjonale nettverket.

Les mer her: FACE Network – Farmhouse and Artisan Cheese and Dairy Producers European Network

Post expires at 09:23 on 29. april 2026

Del dette innlegget