Velkommen til økologisk nettverkssamling på Tjamsland Gård i Agder

Norsk Gardsost og Tjamsland Ysteri inviterer til nettverkssamling 25.- 27.09 i Agder hos Tjamsland gård. Tema er «Hvordan mobilisere, rekruttere og opprettholde økologiske ysterier i Norge?»

Målgruppe: Økologiske ysterier og ysterier som vurderer å starte/legge om.

Få inspirasjon, ny kunnskap og treff andre som brenner for foredling av melk!
Vi har invitert støtteapparatet og fagpersoner til å holde innlegg, og legger opp til inspirasjon, kompetanseutvikling, erfaringsdeling  og hyggelig samvær i landlige omgivelser.

Du får treffe andre økologiske produsenter, du får ny kunnskap om økologi og hvordan dette er i tråd med bærekraftig matproduksjon i EU. Blant annet kommer Lise Brunborg fra Stavanger ysteri og  Knut Aaland fra Aaland gårdsysteri,  ledende personer innen ostemiljøet i Norge. Stein Ivar Ormsettrø, matråd ved EU-delegasjonen i Brussel deltar digitalt og vil snakke om «From Farm to Fork» – strategien for et mer bærekraftig landbruk, hvor økologi spiller en sentral rolle.

Bakgrunn:
Under Ostesymposium 2022 samlet vi økologiske osteprodusenter til en nettverkssamling på Rygge Meieri. Nå samles vi for andre gang og denne gangen drar vi til Tjamsland Ysteri i Agder, produsent av prisvinnende oster, laget med økologisk kumelk fra egen besetning. Det blir to dager med foredrag, diskusjon og erfaringsdeling, ostesmaking og sosialt samvær.

Tjamsland Gård er en liten gård med 6 kyr. Sommeren 2022 åpnet de kafè og gårdsutsalg med ost, andre meieriprodukter og lokale matvarer. Samlingen foregår her og  vi gleder oss til å samles på gården hos Ruth og Jørn.

Overnatting blir på det sjønære Strand Hotell Fevik (SPA avdeling med fri tilgang under oppholdet). 

Begrenset antall plasser! Meld deg på nå for å sikre din plass. Påmelding trykk her!

Pris: 1200,- 

Inkludert i prisen:
– Overnatting på Strand Hotell 25.-27.september med frokost
– Middag søndag på Strand Hotell og mandag på Tjamsland
– Lunsj mandag og tirsdag på Tjamsland
– Billigste reise (reiseregning sendes til Norsk Gardsost i etterkant)

Samlingen er støttet av Landbruksdirektoratet og Innovasjon Norge.

Post expires at 14:04 on 11. august 2024

Del dette innlegget