Ost på øret – lærerike podkaster

Flere av våre medlemmer vært med på podkaster i 2025. Hvis du vet om noen flere, send beskjed til elisabeth@norskgardsost.no. 

11. mars – Takk for maten podkast besøker EIvind Haalien: Om å gi fra seg odel, den politiske veien for norsk lokalmat, myter om dagligvare, og hvorfor han kalles lokalmatens far

8. april – Takk for maten podkast besøker Toddum Gård: Om norsk mozzarella, burrata og straccitella, det å drive melkebruk i 2025, gårdsbutikk som salgskanal, Trøndelag som matregion, og om å satse

20. mai – Oste-Arvid om sesongost, hvordan man jobber som dommer under Oste-VM og den norske osterevolusjonen.

Podkaster fra 2024:

14. mars – Drivkraft med Pascale Baudonnel

15. april – Takk for maten podkast besøker Eiker gårdsysteri: Ida og Evens reise til gards, om gården, ost og ysting, jobben som ligger bak ost, avl, jordbrukspolitikk og hvilken traktor som er best

6. august – Takk for maten podkast besøker Grindal Ysteri: Seterdrift, ulike pasteuriseringsgrader, mangfold i norsk ost, biologisk mangfold i kulturlandskap og hvorfor vi har verdens fineste melk

8. august – Drømmegården: Kathrine Kinn bygger fjellgård med ysteri

5. september – Drømmegården besøker Braskerudsetra: Erik og Roy om livet på setra

15. oktober – Takk for maten podkast besøker Prestholt Ysteri: Norsk melkegeit, geitost og viktigheten av stølsdriften

Budeia Hilde Kalleklev Håland om gamalost og stølsliv. Podkast ifm. studiet Lokal Matkultur v/fagskolen i Vestland

Matskattpodden: Galåvolden Gård

Matskattpodden: Gangstad Gårdsysteri

Matskattpodden: Stavanger Ysteri

Matskattpodden: Jerseymeieriet

Sjekk gjerne også ut Hanen og Pål Medhus sin podkast-serie fra 2023, Ostepodden

NG_logo_rose_gjennomsiktig

Post expires at 10:24 on 14. august 2026

Del dette innlegget