Lager du smør på setra? Vi vil promotere den på Dyrsku`n!

I år har vi tema Setersmør – Fjellets gull på prosjektet vi har på Dyrsku`n. Dette er et samarbeid mellom Dyrsku`n, Budeieveven, Norsk Seterkultur, Bondelaget, prosjektet Food Stories på Oslo Met og Norsk Gardsost. Noen av dere er kontaktet tidligere fra Norsk Seterkultur ang setersmør på Dyrsku`n. Vi ønsker at du også melder deg på i dette skjemaet

Vi ønsker å invitere deg til å sende inn setersmøret ditt til utstilling, smaking og salg på Dyrsku`n 12.-14.sept. Vi tar i mot alle typer smør laget på seter. Vi ønsker i utgangspunktet å kjøpe 4 kg per produsent, men avhengig av hvor mange som melder seg på, så kanskje vi bestiller mer. Vi kjøper smør laget på kumelk for 600,- og selger smøret for samme sum til besøkende på Dyrsku`n. Vi kjøper geitesmør for 800,-. Det vil være tydelig ovenfor publikum hva som er setersmør med beskyttet betegnelse.

 
Påmeldingsfrist er 1.juli.
 
Etter dette vil de som er påmeldt få informasjon om hvordan de skal sende inn, og få betalt, for smøret. Ifm påmeldingen trenger vi litt informasjon som vi ønsker du fyller ut i skjemaet. Vi kommer til å lage små informasjonslapper foran hvert produkt, og det du skriver under vil kopieres over på disse merkelappene. Skriv i hele setninger og tydelig informasjon om smøret. 
 
Du kan sende smør og/eller rømme til NM i ost, samtidig med setersmøret du sender, til Dyrsku`n. Det kan du lese mer om på http://www.nmiost.no/.
 
Vi oppfordrer alle til å få beskyttet betegnelse før Dyrsku`n – gå inn her: her: https://www.seterkultur.no/prosjekt/setersmor-beskytta-betegnelse/
 Foto: Othilie Brubæk Stokseth

Post expires at 10:58 on 25. juni 2027

Del dette innlegget