Oste-VM - World Cheese Awards

Oste-VM arrangeres av Guild of Fine Foods hvert år i ulike land i hele Europa. 

HANEN og Norsk Gardsost arrangerte Oste-VM i Bergen i 2018, og vi skal igjen arrangere verdensmesterskap i ost 26.-28.oktober 2023 i Trondheim sammen med Oi! Trøndersk Mat og Drikke.  

Følg med på Ostelandet.no for oppdateringer!

I forbindelse med VM arrangerer Norsk Gardsost SOME-kampanjen #fraspenetilscene. Produsenter kan finne mer informasjon her

Her finner du en komplett oversikt over alle norske VM-prestasjoner

Antall innsendte norske oster til VM:
2018: 179
2019: 76
2020: Avlyst VM pga covid
2021: 63
2022: 82
2023: 293

Medaljer til Norge fra VM i Wales 2022

Medaljer til Norge fra VM i Oviedo 2021

Gull

Granstubben, Gangstad Gårdsysteri

Dovre Ysteri norsk Camembert, Tine SA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sølv

Fjellblå, Eggen Gardsysteri SA

Myrdal Fjellost, Myrdal Gard

Ung Grotteost, Hitra Gårdsmat

Nidelven Blå, Gangstad Gårdsysteri

Leirgrøv – naturell kvit geitost, Prestholt Geitost

Tine Ridder (1915), Tine SA

Leirgrøv – 1242, Prestholt Geitost

Fjellost, Eggen Gardsysteri SA

Bronse

Vismann, Tingvollost AS

Hitra Blå, Hitra Gårdsmat

Rørosblå, Eggen Gardsysteri SA

Myrdal kvit geitost med ramsløk, Myrdal Gard

Tine norsk alpeost vellagret 3 år, Tine SA

Gudbrandsdalsost, Tine SA

Jørns Brie, Ostegården

Leirgrøv – Kvit geitost av stølsmelk, Presholt Geitost

Kraftkar, Tingvollost AS

Brun geitost, Prestholt Geitost

Selbu blå kraftig, Tine SA

Jærosten Jemima – vellagra, Voll Ysteri